Vårt val

Våra erfarenheter;

Vår resa innan vi vi beslutade oss för att köpa bostad i Turkiet, började för många år sedan.

I många år bodde vi och arbetade utomlands, och min hustru och jag var överens om ett fortsatt liv i något land med behagligt klimat och vänliga människor, den dagen vi hittade platsen som stämde överens med våra önskemål.

Vi ville fortfarande vara skrivna i Sverige, men med möjligheten att bo i varmare klimat, under både kortare och längre perioder.

Hustrun besökte Cypern, och blev ganska förtjust i ett område som heter Phapos, där det också fanns attraktiva tomter till salu, men av olika anledningar blev det inget beslutat, och vid senare besök på Cypern, blev vi lite besvikna på prisnivån, och det hela rann ut i sanden.

Ett antal år kuskade vi omkring med Husbil, i Spanien, Portugal och Frankrike, och tittade på ett stort antal objekt, vi hittade fantastiska platser, speciellt i Spanien som vi blev mycket förtjusta i, men även där, trots ekonomiska problem i Spanien, reflekterade inte priserna på bostäder, den aktuella prisnivån i landet. Till och med bankövertagna fastigheter och lägenheter, tyckte vi var på tok för dyra, och till vår förskräckelse hörde vi historier om bostadskomplex, där det på vintern, släcktes ner gatubelysningar, restaurangerna stängdes, och människor satt ensamma i sina lägenheter i hyreshusen, och när det blev mörkt var det bara enstaka upplysta lägenheter, utav flera hundra, detta avskräckte oss.

På en bostadsmässa i Göteborg, där för övrigt alla de populära Medelhavsländerna var reptresenterade, tittade vi lite extra på Turkiet, ett land där vi endast besökt Istanbul under en vecka, plus ett antal transfers med flyg.

Vi började läsa på ytterligare om Turkiet, och då särskilt om den så kallade Turkiska Rivieran. Sagt och gjort, vi kontaktade en av mäklarna från mässan, och beställde en visningsresa. Eftersom vi hade gott om tid att disponera, beslutade vi oss om två veckor, i stället för de vanliga tre dagarna upp till en vecka. En vecka i Alanya området och en Vecka i Side,

Under den första veckan i Alanya, var vi ungefär ett tjugotal personer, de flesta par i pensionsåldern, men också några yngre familjer.

Vi besökte ett antal lägenhetskomplex, både i de Centrala delarna av Alanya, men också utanför i förorterna. Många intressanta objekt, men inget som vi riktigt fastnade för. Under tiden bodde vi i ett komplex, som var ganska trivsamt, och där fanns det ett par andrahandslägenheter som var till salu, möjligen kunde en av dem, en större våning, ganska högt upp, vara tänkbar, för vårt vidkommande.

Förutom visningarna, hann vi också att gå på restauranger ett par kvällar, god mat och dryck och bra betjäning.

Så var dags för flytt till Side, en bilresa på dryga timmen från Alanya, vi blev inkvarterade, i en trevlig Compound, och dagen efter var det dags för visning av bostäder i Side-området. Kvällen tillbringades på en restaurang i gamla antika staden Side. Eftersom vi valt en restaurang nära havet, var det inte speciellt billigt, nästan som ett svenskt restaurangbesök, men det smakade gott.

Efter ett antal visningar, blev vi övertygade om att vi hittat vår lägenhet, en duplex, lagom stor för oss och med närhet till det mesta.

Eftersom vi endast kunde se lägenhetskomplexet, på färgsprakande artificiella animerade bilder, det var nämligen fortfarande en byggarbetsplats, var det många frågor som for genom våra huvuden, men det var bråttom, folk stod i kö för att boka lägenhet på det området.

Vi gjorde en preliminärbokning och fick några dagars betänketid, många frågor genomfor våra huvuden, gjorde vi rätt, kommer detta att motsvara alla våra förväntningar vi haft, är detta en säker investering, kan vi få pengarna tillbaka om det skulle behövas, etc.?

Vi undersökte ytterligare, framför allt de juridiska aspekterna, ägarförhållanden, arvsfrågor, och ett antal andra frågor. När vi fått dessa besvarade fattade vi vårt beslut, och signerade köpekontraktet och betalade handpenningen, detta blev början till vår drömbostad.

Copyright © Side Turkhome Investment All Rights Reserved E-post: sten@side-turkhome.se Webbdesign: Skalhamns Data